Ako postupovať pri zrušení spoločnosti


Čo ak vám podnikanie nefunguje? Urobili ste už maximum pre jeho záchranu a stále to nie je ono. A vlastne už podnikať ani nechcete, máte záujem cestovať, alebo odchádzate do dôchodku či váš zdravotný stav vám nedovoľuje pokračovať v rozbehnutej činnosti. Nech už máte dôvody pre ukončenie vášho podnikanie akékoľvek, zrušenie spoločnosti je istý proces, ktorý má svoje pravidlá.

Zrušenie spoločnosti je možné s likvidáciou, kedy dochádza k vymazaniu spoločnosti z obchodného registra ako aj bez likvidácie. V druhom prípade dochádza k predaju spoločnosti. Naša sprostredkovateľská spoločnosť sa venuje kúpe a následnému predaju jednotlivých spoločností s rôznym zameraním a pôsobením v rôznych odvetviach.

Pri predaji spoločnosti je nevyhnutné splniť isté nevyhnutné požiadavky. Spoločnosť musí mať uzavreté účtovné knihy. Predajom obchodného podielu prechádzajú práva a povinností spoločníkov na novú spoločnosť alebo spoločnosti.

príprava dokumentov

Zrušenie spoločnosti bez likvidácie je možné uskutočniť tromi stanovenými spôsobmi. Zlúčením, splynutím alebo rozdelením. Každý spôsob sa vyznačuje prevodom obchodného podielu a ostatnými špecifickými znakmi pre vykonanie tohto úkonu. V prípade potreby nás neváhajte osloviť, kontaktovať prostredníctvom kontaktov, ktoré sú uvedené na našej webovke. Pomôžeme vám s vašou situáciou a dovedieme ju do úspešného záveru.

ukončenie podnikania

Takýto typ spoločností následne tvorí v našej databáze spoločností určených na predaj skupinu s názvom spoločnosti s históriou. Ide o spoločnosti, ktoré už podnikali, ale z istých dôvodov bola ich činnosť zastavená a sú pripravené na predaj pre potenciálnych záujemcov. Prinášajú isté výhody, ako je ich postavenie na trhu, technológie, majetok a podobne.

Pri zrušení spoločnosti bez likvidácie rozdelením, dochádza k prevodu obchodného podielu z jednej spoločnosti na dve novovzniknuté spoločnosti. Vytvára sa spoločenská listina alebo zakladateľská zmluva. Novovzniknuté spoločnosti sa vyznačujú všetkými náležitými špecifickými znakmi, ktoré sa vzťahujú na spoločnosť s ručením obmedzeným.